fbpx

+48 608 607 850
+48 22 490 35 28

info@diatta.pl

Przykładowe menu

Dieta niskokaloryczna

Śniadanie: Szakszuka z warzywami, pieczywo graham
II Śniadanie: Koktajl bananowo-orzechowy
Obiad: Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i warzywami
Podwieczorek: Pannacotta z malinami
Kolacja: Cukinia faszerowana warzywami i serem

Dieta dla diabetyków

Śniadanie: Sałatka z jajkiem i makrelą wędzoną
II Śniadanie: Raffaello twarożkowe
Obiad: Makaron pełnoziarniste alla Sorrentina
Podwieczorek: Koktajl z otrębami i kakao
Kolacja: Ragout z warzywami

Dieta Hashimoto

I śniadanie: Jajko zapiekane z awokado i warzywami
II śniadanie: Koktajl z malinami, mango i mlekiem kokosowym
Obiad: Filet z łososia na parze z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Krem z cukinii
Kolacja: Sałatka z kurczakiem pieczonym i orzechami

Dieta Montignac

Śniadanie: Twarożek z warzywami, pieczywo żytnie
II Śniadanie: Jogurt z miętą i cytryną
Obiad: Strogonoff z kurczaka i pomidorami
Podwieczorek: Pasta ze śliwki wędzonej
Kolacja: Zupa pieczarkowa

Dieta antycellulitowa

Śniadanie: Twarożek z owocami i sucharki
II Śniadanie: Koktajl odżywczy z bananem i chia
Obiad: Risotto z warzywami i pesto bazyliowym
Podwieczorek: Pudding z tapioką i mango
Kolacja: Krem z dyni z pestkami

Dieta bezglutenowa

Śniadanie: Jaglanka z owocami na mleku kokosowym
II Śniadanie: Cieciorka pieczone na słodko
Obiad: Spaghetti gryczane alla puttanesca
Podwieczorek: Gruszki w sosie jeżynowym
Kolacja: Sałatka buraczana z fasolą zielonym

Dieta funkcjonalna

Śniadanie: Quinoa z bananem i makiem
II Śniadanie: Sok z rzepą, kalarepą, cukinią i pietruszką
Obiad: Risotto z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek: Brownie fasolowe bez mąki i cukru
Kolacja: Sałatka z cykorią, pomidorem i pestkami

Dieta oczyszczająca

Śniadanie: Chudy twaróg z warzywami
II Śniadanie: Crudite z dipem pietruszkowym
Obiad: Cykoria zapiekana w sosie z suszonymi pomidorami
Podwieczorek: Koktajl bananowo jagodowy
Kolacja: Zupa cukiniowa

Dieta terapeutyczna

Śniadanie: Sałatka z jajkiem w koszulce
II Śniadanie: Pasta z pieczonej marchwi
Obiad: Pulpety z indyka w sosie koperkowym, ryż, bukiet warzyw z pary
Podwieczorek: Jabłko pieczone z żurawiną
Kolacja: Zapiekanka dyniowa

Dieta DNA moczanowa

Śniadanie: Avocado faszerowane serem i warzywa, pieczywo żytnie
II Śniadanie: Jogurt z czarną porzeczką
Obiad: Bakłażan pieczony w pomidorach, ryż, surówka
Podwieczorek: Truskawki w sosie pomarańczowo-miętowym
Kolacja: Cukinia faszerowana kuskusem

Dieta wegetariańska

I Śniadanie: Owsianka z pomarańczą i orzechami
II Śniadanie: Słupki warzywne z dipem koperkowym
Obiad: Szpinakowe ślimaki z naleśnikiem
Podwieczorek: Deser chia z wiśnią
Kolacja: Parmigiana z bakłażana

Dieta śródziemnomorska

Śniadanie: Sałatka Nicejska z tuńczykiem
II Śniadanie: Serek wiejski z suszonymi pomidorami
Obiad: Filet z łososia z salsą z owoców południowych
Podwieczorek: Tiramisu z grejpfrutem
Kolacja: Moussaka Grecka z indykiem

Dieta dla aktywnych

I Śniadanie: Owsianka z orzechami i suszonymi owocami, koktajl energetyzujący
II Śniadanie: Pasta jajeczna z pumperniklem
Obiad: Polędwiczki w sosie pieczarkowym, ryż brązowy, warzywa gotowane. Zupa ogórkowa. Makaron z dynią i fetą
Podwieczorek: Baton białkowy z czekoladą
Kolacja: Sałatka z serem grillowanym