Od wielu lat, z pasją przygotowujemy smaczne
i zbilansowane posiłki, dedykowane najmłodszym.
Jadłospisy w Diatta przygotowywane są przez wykwalifikowanego dietetyka z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia i potrzeb naszych klientów.
Zapraszamy do kontaktu z naszą firmą. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące cateringu dla dzieci.
W Diatta doskonale wiemy, jak istotne są zarówno smaczne, jak i odpowiednio zbilansowane posiłki dla najmłodszych.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania związane z naszym cateringiem lub chcesz uzyskać dodatkowe informacje, zachęcamy do kontaktu z nami. Twój komfort i zadowolenie są dla nas priorytetem, dlatego z przyjemnością udzielimy Ci wszelkiej potrzebnej pomocy i wsparcia.
Przedszkole to miejsce, w którym dziecko spędza większość dnia. To tam nabywa nowych umiejętności, a także uczy się zasad zdrowego żywienia. Posiłki muszą być skomponowane tak, aby uwzględniały zapotrzebowanie najmłodszych na mikro i makroelementy, a jednocześnie ograniczały niezdrowe produkty.
Nasz catering dla przedszkoli w Warszawie przygotowywany jest przez specjalistów żywienia, którzy doskonale znają zapotrzebowanie młodych organizmów. Posiłki przygotowywane są ze świeżych, wysokiej jakości produktów o niskiej zawartości cukrów i z dużą ilością warzyw i owoców. Zestaw żywieniowy skomponowany jest tak, aby na talerz dziecka trafiło danie zdrowe, smaczne i kolorowe, aby zachęcić przedszkolaka do jedzenia. Proponujemy catering dla przedszkoli w Warszawie, który opiera się na:
Dbamy o to, aby catering dla przedszkoli był smaczny i urozmaicony, dzięki czemu każdego dnia dziecko otrzyma pożywny posiłek.
Najmłodsze dzieci dopiero poznają różne smaki, dlatego każda nowa potrawa może być dla nich ciekawym przeżyciem. Maluchy wymagają też specjalnie skomponowanego menu, który będzie uwzględniał potrzeby rozwijającego się organizmu. Nasz catering dla żłobków w Warszawie opracowywany jest według zasad Instytutu Żywienia, a każdy przygotowany posiłek dostarcza odpowiednią ilość składników odżywczych. Zdrowe, ekologiczne i nieprzetworzone produkty, na których opiera się catering dla żłobków, to podstawowe elementy przygotowywanych dań.
Jadłospis uwzględnia preferencje żywieniowe dzieci w najmłodszym wieku, dlatego posiłki są lekkostrawne i podawane w najbardziej przyswajalnej formie. Zdajemy sobie sprawę, że dziecko w tym okresie dopiero poznaje nowe smaki, dlatego staramy się, aby nasze menu pozwoliło mu wyrobić zdrowe nawyki żywieniowe i było smaczne oraz zachęcające. Uwzględniamy także indywidualne wymagania dziecka, dlatego przygotowujemy także diety bez laktozy i glutenu oraz innych produktów według wcześniej ustalonych zaleceń.
„DIATTA” Catering Dietetyczny
Arabska 7
03-977, Warszawa