Dieta niskokaloryczna

Opis

Dieta niskokaloryczna, czyli kuracja z grupy 900, 1000, 1200, 1500, 2000 kcal to tradycyjny sposób odchudzania uznany przez dietetyków. Menu ułożone jest w taki sposób, by organizmowi nie zabrakło niezbędnych składników.

Dieta niskokaloryczna znajduje zastosowanie w wielu schorzeniach, takich jak:

  • choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy
  • choroby i stany zapalne przewodu pokarmowego
  • choroba refluksowa
  • choroby nerek i dróg moczowych
  • nowotwory jelita grubego

oraz w okresach rekonwalescencji.

Celem tej diety jest dostarczenie dla organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych przy maksymalnym oszczędzaniu przewodu pokarmowego oraz poprawa stanu zdrowia przez zapewnienie jak najlepszego trawienia i wchłaniania.

W naszej ofercie cateringu dietetycznego znajdują się różne rodzaje diet niskokalorycznych, m.in dieta z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego i z ograniczeniem błonnika.

Dietę niskokaloryczną stosować można przez miesiąc. Następnie konieczna jest tygodniowa przerwa. Zaraz po niej można powrócić do wybranej kuracji. Taka forma odchudzania przyjdzie Ci z łatwością, ponieważ dieta niskokaloryczna jest przyjazna i niekłopotliwa.

Przykładowe menu

Śniadanie: Naleśniki ze szpinakiem z jogurtem
II Śniadanie: Koktajl bananowo-orzechowy
Obiad: Gulasz z indyka z ryżem i warzywami
Podwieczorek: Sałatka warzywno-owocowa słodko kwaśna
Kolacja: Zupa z boczniakami

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

Close menu